Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-09@06:51:29 GMT

جزئیاتی از سرقت پل در یکی از بزرگراه‌های تهران

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۰۰۶۱۳

جزئیاتی از سرقت پل در یکی از بزرگراه‌های تهران

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، چند روز قبل کارگران شهرداری منطقه ۲۲ متوجه افتادن ورق های سنگین پل تقاطع غیر همسطح بزرگراه شهید همدانی با رودخانه ورد آورد می شوند که در بررسی از پل متوجه می شوند در قسمت هایی از پل سواره رو، نه خبری از پیچ و اتصالات است و نه ورق های فلزی مورد نیاز برای ایمن سازی پل تقاطع بزرگراه شهید همدانی با رودخانه وردآورد!  بلافاصله موضوع را به مقامات بالاتر اطلاع داده و با حضور عوامل فنی منطقه در محل پرده از راز سرقتی بزرگ برداشته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی های اولیه نشان داد که در اتاقک زیر پل که به منظور بررسی وضعیت و پایش پل ها تعبیه می شود، با استفاده از دستگاه برش باز شده و سارق یا سارقان با وارد شدن به این اتاقک شروع به باز کردن اتصالات کردند و چنان سرقتی رخ داده بود که هر لحظه امکان ریزش پل وجود داشت به همین دلیل تردد خودروهای سواره از این پل ممنوع شد و کارشناسان کار خود را برای ایمن سازی این پل انجام دادند.

ناصر امانی عضو شورای شهر تهران در تذکری در صحن علنی شورا، موضوع را علنی کرده و می گوید: سرقت عجیبی در مسیر بزرگراه  شهید همدانی رخ داده؛ چراکه در این سرقت ورق‌های فولادی و سنگین وزنی با برنامه ریزی و حساب‌شده سرقت شده بگونه ای که عملا تردد را غیر قابل ممکن کرده است. این در حالیست که این سرقت نیاز به خودرو ،کارگروهی و ابزار و لوازم یا باز کردن ۱۰۰ها پیچ فولادی بزرگ و کار طولانی مدت داشته است.

امانی ادامه می دهد: خدا می‌داند اگر دیرتر مطلع می‌شدند چه فاجعه‌ای رخ می‌داد. سرقتی که یک بزرگراه را بیش از یک ماه مسدود و تردد شرق به غرب را متوقف  کرده است! این سرقت، سرقت یک خودرو یا یک مغازه و تابلو نیست، هشداری جدی به مسوولان شهری و انتظامی و عریان کردن خلاهای ایمنی و امنیتی شهر است. ضمن تذکر به شهرداری تهران، درخواست می‌کنم که به سرعت سازه‌های شهری به ویژه پل‌هایی که در حاشیه شهر و با ایمنی مردم ارتباط دارند شناسایی کرده، تمهیدات لازم را انجام داده و از تکرار حوادث مشابه جلوگیری کنند.

وی با بیان اینکه این سرقت عجیب بوده و حداقل هفت الی هشت نفر دخیل بودند چرا که باید کارهای  زیاد و سنگین انجام می دادند می گوید: راننده ، دستگاه برش و... در این صحنه سرقت بوده و مایه تاسف است که پل ها هم مورد سرقت قرار می گیرند.

مهندس مسعود حق لطفی مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهرداری تهران در  گفت وگو با ایسنا، در مورد جزئیات سرقت اجزا پل تقاطع غیرهمسطح بزرگراه شهید همدانی با رودخانه وردآورد می گوید: از یک سال گذشته گزارشاتی مبنی بر سرقت جزئی از اتصالات پل‌های محور همدانی و دوگاز که بروی رودخانه وردآورد واقع شده به شهرداری تهران ارجاع شده بود و کارشناسان این پل را رصد کرده و ایرادات آن را رفع می کردند، چراکه به اجزا اصلی پل آسیبی وارد نشده بود. تا اینکه طبق این گزارشات، در چند ماه گذشته این سرقت ها افزایش پیدا کرد.

وی در مورد جزئیات این سرقت عجیب با اشاره به اینکه پل مذکور در یک محله خلوت واقع شده و از آنجایی که سطح ارتفاع خاک در دهانه اول پل بالا است موجب شده بود که دسترسی ایجاد کند، توضیح می دهد: زیر عرشه این پل یک دریچه برای بازدید داخل باکس ها وجود دارد که این دریچه جوش شده بود اما به دلیل خلوتی محله و عدم تردد زیاد مردم متاسفانه سارقان از پایین وارد شده و با دستگاه برش این دریچه را باز کرده و وارد باکس مجموعه پل شده بودند.

حق لطفی با تاکید بر اینکه باکس پل بزرگ و عریض است، بگونه ای که فردی به راحتی در آن تردد می کند، می افزاید: سارقان بعد از ورود به باکس سرفرصت شروع به باز کردن پیچ ها کرده و این اتصالات را باز کردند و وقتی به ما گزارش داده شد که چنین سرقتی رخ داده، نسبت به بازدید از این پل اقدام کردیم و با توجه به اینکه حجم سرقت از پل بالا بود، مجموعه عمران شهرداری به هیچ عنوان صلاح ندانستند که پل ادامه کار دهد و از روی آن خودرو تردد کند چراکه هر لحظه امکان منهدم شدن و تخریب پل وجود داشت و با توجه به وخامت اوضاع، جلسه مدیریت بحران  در ۱۵ دی ماه تشکیل دادیم!

وی با تاکید بر اینکه متاسفانه به دلیل گرانی آهن آلات این قطعات به فروش می رسد و انگیزه سارقان بالا است ، گفت: بعد از جلسه ستاد بحران و تشریح شرایط، اجازه بسته شدن بزرگراه را برای مدت سه هفته اخذ کردیم تا عملیات رفع مشکل پل انجام شود.

مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهرداری تهران عنوان می کند: در این مدت کارخانه شهید رجایی از مجموعه قرارگاه خاتم ساخت ۱۰۰ عدد ورق های اتصال جان و ۲۰ عدد ورق های اتصال بال پل را شروع کرد و از ۲۲ دی عملیات آغاز شد.

وی با بیان اینکه به دلیل نوع سرقت، ۲۰پایه موقت در نظر گرفتیم ادامه می دهد: پل نشست کرده بود و ۲۰ قطعه از پل را جک زدیم تا عرشه پل به ارتفاع اصلی خود بازگردد چراکه حدود ۷ سانتیمتر بر اثر بازکردن پیچها افت کرده بود، به همین دلیل ۲۰ جک ۵۰ تا ۱۰۰ تنی را  زیر پل نصب کردیم و با دستگاه هماهنگ کننده پل به حالت اصلی برگردانده شد تا متخصصان بتوانند پیچ ها را محکم کرده و ورق های اتصال را نصب کنند که سرانجام  پس از هشت روز عملیات نصب تجهیزات سرقت شده به اتمام رسید و از روز چهارشنبه هفته گذشته، خودروها می توانند از این پل استفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه نمی توانم مقدار و حجم اقلام سرقت شده را بیان کنم، در مورد چرایی عدم اطلاع شهرداری از این سرقت بزرگ ادامه می دهد: در حالت کلی سازمان عمران پل را می سازد و برای نگهداشت آن را  در اختیار منطقه قرار می دهد و در این مورد خاص نیز شهرداری  منطقه ۲۲ باید پایش می کرد اما به علت وسعت منطقه و پراکندگی پل ها سبب شد که این سرقت رخ دهد.

حق‌لطفی در مورد راه های جلوگیری از سرقت های احتمالی بعدی بیان می کند:  در برنامه پایش پل ها موضوعات مختلفی را بررسی میکنیم که یکی از این راه ها، بحث نصب دوربین برای پایش است و همچنین در مورد برقراری گشت حفاظت فیزیکی منطقه در محل  بررسی های صورت گرفته اما  مسئله اصلی این است که خلوتی این مسیر سبب بروز این سرقت شده که ما برای تکمیل این مسیر یک تقاطع زیرگذر شرق به شرق داریم  که سازمان مشاور نیز احداث این دوربرگردان به صورت زیرگذر را در دستور کار قرار داده که پس از تکمیل این پروژه به دلیل تردد خودروها و رفع خلوتی محدوده، امکان سرقت نیز کاهش پیدا می‌کند.

منبع: ایسنا

کد خبر: 1128459 برچسب‌ها تهران

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: تهران شهرداری تهران شهید همدانی سرقت شده باز کردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۰۰۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۱۲ نفر از محکومان سابقه‌دار سرقت تحت رصد الکترونیک قرار دارند

به گزارش خبرگزاری مهر، علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران در نشست ستاد استانی کنترل مجرمان حرفه‌ای، سابقه‌دار و خطرناک ضمن گرامی‌داشت روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به رویکرد دوگانه غرب در خصوص مقوله حقوق بشر اشاره کرد و گفت: بدون شک بسیاری از بیماران خاص و صعب‌العلاج در کشور در تأمین برخی از داروهای خود به جهت تحریم‌های ضدبشری از سوی کشورهای مدعی حقوق بشر با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند و بر همین اساس می‌توان به این واقعیت پی برد که ادعای حقوق بشری استکبار جهانی در عمل، واهی، پوچ و تهی از مفهوم است.

عوارض و آثار ناشی از تحقق بزه سرقت در جامعه

رئیس کل دادگستری استان تهران در ادامه بزه «سرقت» و عوارض و آثار ناشی از تحقق آن در جامعه را مورد واکاوی قرار داد و گفت: به‌طور قطع آثار و عوارضی که در پی ارتکاب بزه سرقت در جامعه حادث می‌شود، به مراتب بیش از سایر جرایم و حتی بعضاً بیشتر از برخی از جرایم خشن و مهم است؛ چرا که در بسیاری از موارد، مرتکب جرایم خشن پس از ارتکاب جرم، احساس ندامت می‌کند، اما در خصوص بزه سرقت با اشخاصی مواجه هستیم که برای انجام اعمال مجرمانه خود از قبل به‌منظور دستبرد به اموال اشخاص و ورود به حریم خصوصی آن‌ها برنامه‌ریزی می‌کنند و بعضاً حتی پس از دستگیری و اعمال مجازات، مجدداً بر تکرار جرم اصرار می‌ورزند.

رصد الکترونیک ۸۱۲ نفر از محکومان سابقه‌دار بزه سرقت تحت رصد الکترونیک

وی با تاکید بر ضرورت حساسیت ویژه نسبت به بزه سرقت از حیث در نظر گرفتن اقدامات ایجابی و سلبی از سوی دستگاه قضا و فراجا اظهار کرد: در این راستا و در پی تعامل فراجا و دستگاه قضا، طرح نظارت الکترونیک بر محکومان سابقه‌دار در بزه سرقت به‌عنوان یک اقدام بدیع و مبتکرانه مدتی است که عملیاتی شده و در همین مدت اندک دارای آثار و عوارض مثبتی بوده است؛ به‌طوری‌که، بر اساس گزارش‌های واصله، از ابتدای اجرای این طرح تاکنون ۴۱۲ نفر از محکومان سابقه‌دار بزه سرقت در تهران بزرگ و ۴۰۰ نفر در محدوده غرب استان تهران تحت نظارت الکترونیک قرار گرفته‌اند.

چه کسانی تحت نظارت الکترونیک قرار می‌گیرند؟

القاصی ضمن تاکید بر ضرورت هماهنگی و تعامل ویژه میان دستگاه قضا و فراجا به‌منظور اجرای طرح نظارت الکترونیک بر محکومان سابقه‌دار در بزه سرقت بیان کرد: بر اساس دستورالعمل صادره از ناحیه دادستان کل کشور به‌منظور اجرای این طرح، ضمن رعایت حقوق اشخاص، کسانی که در یک دهه گذشته دارای بیش از چهار فقره و یا حداقل چهار فقره محکومیت قطعی در خصوص بزه سرقت هستند، مشمول دستورالعمل محسوب می‌شوند و ضرورتاً باید تحت نظارت الکترونیک قرار گیرند.

مزیت‌های ناشی از اجرای طرح نظارت الکترونیک بر محکومان سابقه‌دار بزه سرقت

رئیس کل دادگستری استان تهران ضمن تقدیر از اقدام مهم دادستان کل کشور در تدوین و ابلاغ دستورالعمل نظارت الکترونیک بر محکومان سابقه‌دار بزه سرقت، به مزیت‌های ناشی از اجرای این طرح از حیث «پیشگیری از وقوع جرم»، «کاهش هزینه جرم» و «کشف جرم» اشاره و عنوان کرد: در حال حاضر با توجه به هماهنگی‌های به‌عمل آمده تمامی سارقان نسبت به برخورداری از نهادهای ارفاقی در استان تهران محروم هستند، اما با این وجود و پس از پایان دوره محکومیت، احتمال اینکه شخص مورد نظر مجدداً دست به ارتکاب بزه سرقت بزند، دور از ذهن نیست و بر همین اساس ضرورت دارد که از بُعد پیشگیری و ایجابی به‌منظور بازاجتماعی کردن مرتکب، دستگاه‌های مسئول ورود میدانی و اثرگذار داشته باشند و از بُعد سلبی نیز در مورد اشخاصی که بیم تجری آن‌ها وجود دارد و برخوردهای کیفری در خصوص آن‌ها مؤثر واقع نشده، ضرورت دارد تا تصمیمات قضائی قاطع‌تری نسبت به آن‌ها اتخاذ شود.

همواره باید اقدامات پیشگیرانه و صیانتی مقدم بر اقدامات سلبی و برخوردهای قانونی و کیفری باشد

وی با بیان اینکه دستورالعمل صادره از سوی دادستان کل کشور به‌منظور نظارت الکترونیک بر محکومان سابقه‌دار بزه سرقت به‌دنبال اصلاح شخص، پیشگیری از وقوع جرم و صیانت از جامعه در قبال اشخاصی است که ممکن است به حریم خصوصی دیگران تعرض کنند، عنوان کرد: روح قوانین حاکی از این است که همواره باید اقدامات پیشگیرانه و صیانتی مقدم بر اقدامات سلبی و برخوردهای قانونی و کیفری باشد؛ چرا که بر اساس تعالیم دینی، همه دستگاه‌ها در جامعه اسلامی در حوزه پیشگیری از وقوع جرم و امر به معروف و نهی از منکر دارای وظیفه و مسؤولیت هستند.

نظام تقنینی باید به سمت در اولویت قرار دادن اقدامات کنترلی و پیشگیرانه حرکت کند

القاصی با اشاره به اینکه نظام تقنینی باید به سمت در اولویت قرار دادن اقدامات کنترلی و پیشگیرانه حرکت کند، گفت: بدون شک برخی از جرایم دارای آثار ضداجتماعی هستند و مرتکبان آن‌ها نیز بر تکرار جرم اصرار دارند؛ به‌طور مثال در باب خرید و فروش مواد مخدر اشخاصی هستند که بارها محکومیت پیدا کرده‌اند، اما پس از پایان دوران محکومیت مجدداً به سمت ارتکاب همان جرم می‌روند، لذا در چنین مواردی ضرورت دارد که نظام تقنینی، طرح جامعی را برای جرایم دارای آثار ضداجتماعی تهیه و تدوین کند تا از طریق آن، ضمن صیانت از جامعه، بتوان شخص مرتکب را به یک زندگی سالم بازگرداند.

رئیس کل دادگستری استان تهران با تاکید بر اینکه به‌منظور نظارت الکترونیک بر سارقان سابقه‌دار در حال حاضر دستورالعمل صادره از سوی دادستان کل کشور ملاک عمل است، گفت: بر این اساس، مسئولیت شناسایی اشخاصی که مشمول این طرح قرار می‌گیرند، بر عهده پلیس است و سایر دستگاه‌ها از جمله سازمان زندان‌ها و مقامات قضائی وظیفه دارند تا در استخراج سوابق اشخاص به فراجا مساعدت کنند.

وی بار دیگر ضرورت توجه به مساله بازاجتماعی شدن مرتکبان بزه سرقت را مورد تاکید قرار داد و در عین حال به معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران مأموریت داد تا از ظرفیت دستگاه‌های فرهنگی و مسئول در این حوزه نهایت استفاده به‌عمل آید.

کد خبر 6100672

دیگر خبرها

  • اعتبار ۷ هزار میلیاردی برای تکمیل پروژه بزرگراه شمالی کرج
  • ۸۱۲ نفر از محکومان سابقه‌دار سرقت تحت رصد الکترونیک قرار دارند
  • بازسازی‌ کانال آب‌های سطحی بزرگراه یادگار امام (ره) 
  • آغاز عملیات اجرایی خط ۹ مترو تهران
  • تجهیز بزرگراه‌های شیراز به سامانه ثبت تخلف رانندگی
  • آغاز ترافیک صبحگاهی در بزرگراه های پایتخت
  • دسترسی بزرگراه همت غرب تا خرداد سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد
  • اتصال خیابان جمالی به بزرگراه شهید صیاد شیرازی
  • دسترسی بزرگراه همت غرب از بزرگراه چمران شمال
  • اتصال خیابان جمالی به بزرگراه شهید صیاد شیرازی با تصمیم کمیته شبکه معابر